Tehnične značilnosti

Samopostrežne avtopralnice - Tehnične značilnosti
ELEKTRIČNI SISTEM

(Deli, ki so vgrajeni v elektro omarico so najvišje kakovosti)

Vsi deli za avtomatizacijo in zaščito so znamke SCHNEIDER ELECTRIC. Nameščeni so znotraj elektro omarice, ki zagotavlja ustrezno zaščito IP55. Vsak posamezen del sistema je zaščiten s toplotno magnetnim stikalom ali diferencialom.

ELEKTRIČNI SISTEM
INVERTER ATV (opcija)

Je frekvenčni krmilnik s funkcijo prilagajanja števila vrtljajev motorja. Sistem omogoča naslednje nastavitve:

 • Avtomatizirano nastavitev visokega tlaka za posamezno pralno mesto in posamezni program pranja, ki se nastavi preko LCD zaslona na dotik, ki je vgrajen na vrata elektro omarice.
 • Postopni zagon in izklop elektro motorja za preprečitev nenadnega padca sulice na vozilo po končanem ciklu pranja.
INVERTER ATV (opcija)
PLC

Je računalnik zadnje generacije za nadzor delovanja tehnologije z vgrajenim ETHERNET-om, ki omogoča upravljanje tehnologije na daljavo.

PLC
CAN-OPEN

Se uporablja za nadzor inverterjev, ki posledično nadzorujejo delovanje elektro motorjev visokotlačnih črpalk. Sistem omogoča upravljanje in nastavitve tlaka visokotlačnih črpalk preko LCD zaslona na dotik. Nastavitve se upravlja neposredno, ne da bi pri tem morali izklopiti pralno mesto.

LCD ZASLON

Zajema komplet delovanje tehnologije in se upravlja preko modernega 10 palčnega LCD zaslona na dotik. Upravljanje in pregledovanje parametrov je inovativno in enostavno za uporabo.

LCD ZASLON
VISOKOTLAČNA ČRPALKA

Ima nominalno zmogljivost tlaka 250 Bar in 15 lt/min. pretoka vode in je vezana na elektro motor s 1450 vrtlaji na min. Za podaljšanje življenske dobe mehanskih delov, ventilov in tesnil, se črpalko veže na 6P s 930 vrtlaji na min., tako se razvije tlak približno 110 Bar in 11 lt/min pretoka vode. Za preprečitev vibracij je med visokotlačno črpalko in elektro motorjem nameščen elastični blažilec.

VISOKOTLAČNA ČRPALKA
KOLEKTOR IN VENTILI

Kolektor za elektro magnetne ventile je iz nerjavečega jekla INOX. Za zagotavljanje večje odpornosti proti koroziji se uporabljajo ponikljani elektro magnetni ventili. Vsak posamezni elektro magnetni ventil, je opremljen s filtrom in kroglično pipo. Opcija: pnevmatski ventili iz nerjavečega jekla INOX.

KOLEKTOR IN VENTILI
BY-PASS VENTIL

Z našo tehnologijo se uporabljajo pralne pištole s posebnim sistemom za preprečitev prevelike porabe vode. Med pranjem, ko spustimo varovalo na ročici pralne pištole, voda ne izteka. Pri tem dosežemo učinek prevelike porabe vode. Po končanem ciklu pranja ali v primeru vklopa sistema proti-zmrzovanju, pralna pištola avtomatično prepušča vodo.

BY-PASS VENTIL
KOMANDNA PLOŠČA

Je izdelana iz nerjavečega jekla in omogoča izbiro do 7 pragramov pranja. Tehnične značilnosti:

 • LCD zaslon s prikazovalnikom časa in preostalih kreditov
 • Elektronski sprejemnik žetonov
 • Nastavitev časa delovanja za vsak posamezni program
 • Grelec proti-zmrzovanju
 • Opcija: čitalec vrednostnih kartic​
 • 10 programov pranja
KOMANDNA PLOŠČA
UPRAVLJANJE NA DALJAVO

Sistem omogoča:

 • Prejemanje sporočil v primeru okvare
 • Intervencija servisne službe v primeru okvare
 • Vnos parametrov delovanja
 • Pregled in nadzor delovanja
UPRAVLJANJE NA DALJAVO
FILTER / AKTIVNO OGLJE

Je tlačna posoda z aktivnim ogljem, ki se uporablja kot predpriprava za mehčanje in produkcijo osmozne vode. Nadzor delovanja in regeneracije je preko mehanske glave, ki je nameščena na tlačni posodi. Dimenzija tlačne posode je odvisna od števila pralnih mest in vgrajenih membran za osmozno vodo.

FILTER / AKTIVNO OGLJE
MEHČALNA NAPRAVA

Delovanje sistema poteka preko elektronske glave, ki omogoča avtomatizirano regeneracijo dvojnega nadzornega sistema, ki meri pretok obdelane vode in čas delovanaja. Dimenzija mehčalne naprave je odvisna od števila pralnih mest in vgrajenih membran za osmozno vodo.

MEHČALNA NAPRAVA
INVERZNA OSMOZA

Priprava osmozne vode poteka preko tlačne posode debeline 4 mm v katero je nameščena ena ali več membran tipa XLE 40-40. Osmozno vodo shranjujemo v zbiralniku, neobdelano pa napotimo v zbiralnik mehke vode. Dimenzija zbiralnikov je odvisna od števila pralnih mest in vgrajenih membran. Tehnološki standard določa:

 • 1-3 Pralna mesta = 1 MEMBRANA 300lt./uro
 • 4-6 Pralna mesta = 2 MEMBRANI  600lt./uro
 • 7-9 Pralna mesta = 3 MEMBRANE 900lt./uro
INVERZNA OSMOZA
ČRPALKA PROIZVODNJE OSMOZE

Je večstopenjska centrifugalna črpalka iz nerjavečega jekla. Velikost vgrajene črpalke se prilagodi številu membran v sistemu.

ČRPALKA PROIZVODNJE OSMOZE
VODNI SISTEM

Tehnologije je v kompletu opremljen s tlačnimi regulatorji tlaka, ki omogočajo konstanten tlak vode v sistemu.

VODNI SISTEM
OGREVANJE VODE

Sistem je opremljen s kondenzacijskim kotlom na plin in akumulacijskim zbiralnikom vode iz nerjavečega jekla v velikosti med 90 do 120 lt. Z vgrajenim mešalnim ventilom, omogočamo nastavitev izhodne temperature vode. Za samopostrežno pranje vozil, priporočamo nastavitev do največ 45ºC.

OGREVANJE VODE
DOZIRANJE KEMIKALIJ

Pravilno doziranje kemikalij je bistvenega pomena, saj določa kakovost in stopnjo čistoče opranega vozila. Tehnologija doziranja je opremljena z volumetrično črpalko, ki se uporablja pri predpranju vozil. Za vse ostale posamezne kemikalije kot npr.: aktivna pena, vosek, polish,...se uporabljajo elektronske dozirne črpalke. Elektronska dozirna črpalka je vezana na impulzni števec pretoka vode, ki zagotavlja popolno in stalno redčenje kemikalij, ne glede na potrebno količino vode, ki jo zahteva sistem.

DOZIRANJE KEMIKALIJ
UPOGLJIVA KRTAČA

Je poseben sistem ki omogoča uporabo krtače samo ko je aktiviran program. Krtača je aktivirana in je v pravilnem položaju samo ko uporabnik vstavi žeton in izbere program krtača. Ko program ni več aktiviran, se krtača upogne in je posledično neuporabna.

UPOGLJIVA KRTAČA
INOX POVEZOVALNE CEVI

Komplet vsebuje nerjaveče visokotlačne cevi za povezavo med visokotlačno črpalko in vrtečo roko.

INOX POVEZOVALNE CEVI
PROGRAMI PRANJA
 • PLATIŠČA (opcija) - sredstvo za čiščenje platišč se injicira neposredno na vrtečo roko, nanos srestva na platišča pa preko razpršilke. Program uporablja hladno mehko vodo iz zbiralnika mehke vode.
 • PREDPRANJE - detergent za predpranje vozil se nanaša pod tlakom prek pralne pištole, ki je nastavljiv od 10 do 110 Bar. Program uporablja hladno mehko vodo iz zbiralnika mehke vode. (opcija: TOPLA VODA)
 • AKTIVNA PENA (opcija) - sredstvo nanašamo prek razpršilke, ki je vezana na dvojno spiralno cev. Le-ta ne potrebuje vrteče roke in prehaja preko stisnjenega zraka neposredno v dvojno spiralno cev. Program uporablja hladno mehko vodo iz zbiralnika mehke vode.
 • KRTAČA (opcija) - sredstvo nanašamo prek pralne krtače, ki je vezana na dodatno vrtečo roko. Program uporablja hladno mehko vodo iz zbiralnika mehke vode.
 • KRTAČA AKTIVNA PENA (opcija) - proizvod se nanaša prek pralne krtače, ki je vezana na dodatno vrtečo roko. Mešanje proizvoda s stisnjenim zrakom poteka neposredno na vrteči roki. Program uporablja hladno mehko vodo iz zbiralnika mehke vode.
 • PRANJE topla voda - program pranja uporablja toplo vodo, ki je nastavljiva do največ 45ºC. Tlak pranja je nastavljiv do 110 Bar. Program uporablja hladno mehko vodo iz zbiralnika mehke vode.
 • VOSEK / SUŠILEC - sredstvo se nanaša pod tlakom preko pralne pištole z nastavitvijo od 10 do 110 Bar. Program uporablja hladno mehko vodo iz zbiralnika mehke vode.
 • POLISH (opcija) - sredstvo za dodatni sijaj se nanaša pod tlakom preko pralne pištole z nastavitvijo od 10 do 110 Bar. Program uporablja hladno mehko vodo iz zbiralnika mehke vode.
 • ZAŠČITA VOZILA TEFLON (opcija) - sredstvo za dodatni sijaj in zaščito vozil se nanaša pod tlakom preko pralne pištole z nastavitvijo od 10 do 110 Bar. Program uporablja hladno osmozno vodo iz zbiralnika osmozne vode.
 • IZPIRANJE (opcija) - pri programu izpiranja se uporablja hladno osmozno vodo. Tlak je nastavljiv do 110Bar. Program uporablja hladno osmozno vodo iz zbiralnika osmozne vode.
OPCIJA: KIT - PLATIŠČA

Izdelan v celoti iz nerjavečega jekla z elektro-magnetičnimi ventili in priključki. Komplet vsebuje elektronsko dozirno črpalko in impulzni števec pretoka vode. Proizvod za čiščenje platišč se injicira neposredno na vrtečo roko brez uporabe visokotlačnih črpalk. Tak sistem omogoča uporabo tudi bolj agresivnih proizvodov.

OPCIJA: KIT - PLATIŠČA
OPCIJA: KIT - AKTIVNA PENA

Gre za nov način pranja z aktivno peno. Sistem „dry foam" olajša pranje vozila zaradi daljšega delovanja proizvoda na površini vozila. Zaradi kompaktne in lahke pene, ki se oprime površine je odstranjevanje umazanije lažje in učinkovitejše. Peno se lahko ustvari preko visokotlačne črpalke ali s tlačno črpalko in mešalnikom Hydromeinder. Sistem omogoča uporabo proizvoda z barvilom, ki na površini daje poseben učinek barvne pene.

OPCIJA: KIT - AKTIVNA PENA
OPCIJA: KIT - AKTIVNA PENA 3-color

Inovativni sistem zadnje generacije s tri barvno aktivno peno. Sistem „dry foam 3-color" je inovativni sistem, ki omogoča nanos aktivne pene z različnimi odtenki barve in daje poseben barvni učinek na površini vozila. Zaradi kompaktne in lahke pene, ki se oprime na površino je odstranjevanje umazanije lažje in učinkovitejše. Peno se ustvari preko tlačne črpale in mešalnike Hydromeinder.

OPCIJA: KIT - AKTIVNA PENA 3-color
OPCIJA: KIT - KRTAČA

Komplet vsebuje elektronsko dozirno črpalko in impulzni števec pretoka vode, pralno krtačo, odložišče pralne krtače, dodatno vrtečo roko in povezovalni material. Proizvod se injicira neposredno na vrtečo roko brez uporabe visokotlačnih črpalk.

OPCIJA: KIT - KRTAČA
OPCIJA: KIT - KRTAČA AKTIVNA PENA

Poleg kompleta KRTAČA je za vsako pralno mesto nameščen regulator stisnjenega zraka in elektro-magnetni ventili, ki omogoča mešanje stisnjenega zraka s proizvodom. Za doseganje najboljšega rezulata se stisnjen zrak in proizvod neposredno injicira na vrtečo roko.

OPCIJA: KIT - KRTAČA AKTIVNA PENA
OPCIJA: KIT - KRTAČA AKTIVA PENA 3-color

Inovativni sistem zadnje generacije s tri barvno aktivno peno. Sistem „dry foam 3-color" je inovativni sistem, ki omogoča nanos aktivne pene z različnimi odtenki barve in daje poseben barvni učinek na površini vozila. Komplet vsebuje tlačne črpalke, mešalnike Hydromeiner, regulator stisnjenega zraka, pralno krtačo, odložišče pralne krtače, dodatno vrtečo roko in povezovalni material.

OPCIJA: KIT - KRTAČA AKTIVA PENA 3-color
OPCIJA: KIT - ZAŠČITA VOZILA TEFLON

Komplet vsebuje elektronsko dozirno črpalko, impulzni števec pretoka vode in elektro magnetni ventil. Proizvod se nanaša preko pralne pištole.

OPCIJA: KIT - ZAŠČITA VOZILA TEFLON